
CYKLUS ALTERNATIVNÍ CESTY KE ZDRAVÍ
Ve spolupráci s časopisem Meduňka
Naši dobu lze nazvat věkem chemie, neboť uměle syntetizované sloučeniny
se užívají téměř všude. V důsledku toho je chemickými
škodlivinami znečištěna nejen okolní příroda, ale i strava, nápoje
a další prostředky denní péče. Kontaminanty se do stravy mohou dostat
jednak v zemědělství, v němž se užívají pesticidy a další
chemické prostředky. Kromě toho se v potravinářském průmyslu
k základním surovinám přidávají ještě tzv. éčka. Leč umělé
přísady se mohou vyskytovat i v běžně prodávaných kosmetických
prostředcích. Lze se tudíž dnes chemikáliím vyhnout? Na to odpoví
bývalý chemik, jenž se stal „odpůrcem“ chemie. Sdělí, jak
minimalizovat tato rizika a napoví, které produkty by měl nakupovat ten, kdo
chce být zdráv. V potravinářském a kosmetickém průmyslu užívaným
rizikovým éčkům a ingrediencím se můžete vyhnout – stačí bděle
zkontrolovat složení a nevhodné produkty nekupovat. Na přednášce se
dovíte, jak se vyznat v poněkud tajemných označeních, jež bývají
uvedeny na obale a kterým z užívaných látek se rozhodně vyplatí
vyhnout.
Přednáší Ing. Vít Syrový.