29. 12. 2020, WEBREDAKTOR

Co všechno můžete využít v Mém účtu? Kontrolovat výpůjčky, vytvářet seznamy knih nebo akcí, složit si zálohu do konta a mnoho dalšího.

Můj účet

Můžete kontrolovat vaše výpůjčky, rezervace, zobrazit si historii výpůjček a vytvářet a spravovat seznamy knih. Také si můžete vytvořit seznam akcí, které vás zajímají, a složit si peněžní zálohu. Nová podoba Mého konta se po přihlášení nazývá „Můj účet“.

Jako první informace nahoře se zobrazuje informace o objednávkách ze skladu. Zobrazuje se sklad pobočky, na které se právě nacházíte.

Výpůjčky

Oddíl „Výpůjčky“, který pomocí čísla – například 4, ukazuje aktuální stav půjčených knih a dalších dokumentů. Po rozkliknutí „Výpůjček“ se dostanete na „Právě půjčeno“, kde najdete seznam všech půjčených knih i s datem, do kdy je můžete mít doma. Zároveň po kliknutí dojde k prodloužení těch výpůjček, u kterých je to možné. Ze seznamu „Právě půjčeno“ si můžete seznam půjčených knih také vytisknout kliknutím na nápis „Tisk“ vpravo nahoře.

Rezervace

Dozvíte se stav aktuálních rezervací a vidíte kód, pod kterým si můžete rezervaci vyzvednout na dané pobočce.

Historie výpůjček

V historii výpůjček naleznete všechny své dříve půjčené knihy. Historii výpůjček si můžete vytisknout stejným způsobem, jako tomu je u seznamu „Právě půjčeno“. Historii výpůjček si můžete exportovat do formátu CSV a můžete ji i celou smazat. Pozor! Načítání historie výpůjček může trvat delší dobu.

Seznamy knih

Můžete si vytvářet seznamy knih, které si chcete půjčit, nebo knihy, které jste už přečetli. Nový seznam vytvoříte kliknutím na tlačítko „NOVÝ SEZNAM“, pojmenujete si jej – např. Poezie 2019“ – a uložíte. Pak do seznamu můžete začít přidávat knihy, které si najdete v katalogu. V detailu každé knihy kliknutím na tlačítko „PŘIDAT NA SEZNAM“ přidáte knihu do některého z vašich seznamů.

Kliknutím na tlačítko „UPRAVIT“ se dostaneme do detailu seznamu, kde můžete upravit název seznamu a mazat jednotlivé knihy pomocí tlačítka „SMAZAT“. Před samotným smazáním se web zeptá, zda si danou operaci skutečně přejete provést. V tuto chvíli je možné mazat pouze jednotlivé knihy, nikoliv více knih najednou. Můžete smazat také celý seznam najednou.

Moje akce

Moje akce vám umožní vytvořit seznam kulturních akcí, které vás zaujaly v programu našich poboček nebo v sálech Ústřední knihovny. Počet uložených akcí je opět označen viditelným číslem.

Záloha na placení

V záloze na placení najdete informace o aktuálním stavu vaší peněžní zálohy a také přehled uhrazených transakcí.

Moje nastavení

Po kliknutí na ikonu ozubeného kolečka se dostanete do položky Moje nastavení, kde můžete spravovat různé druhy nastavení:

  • osobní údaje a přihlašovací údaje (Bydliště, poštovní adresa, přezdívka, e-mail, PIN k půjčování),
  • heslo (Změna hesla),
  • upozornění, novinky, průzkumy e-mailem (Informace o blížícím se konci výpůjční lhůty, nové tituly v knihovně),
  • zasílání informací o akcích.

O tom, jak provádět jednotlivá nastavení, se dočtete na www.mlp.cz/napoveda.