24. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Připravili jsme pro vás dezinfikovaný, rouškou zahalený a vysoce kvalitní výběr e-knih. Zkrátka balík zábavy. Co v něm najdete? Tipy na četbu s dětmi, audioknihy, kvízy, pexesa a omalovánky ke stažení. Pro nejmenší, malé, trochu větší i dospělé.

Co jsme pro vás připravili?

Pro začínající čtenáře tu máme „Moji první knížku z knihovny“, ve které vás sloník Edík provede společně s ostatními zvířátky zoologickou zahradou. Jste-li už krapet větší a Zoo vás tolik nebere, můžete si z nabídky našich e-knih vybrat tu nejnapínavější, nejsuprovější, prostě nejlepší knihu na světě a bezplatně si ji stáhnout do mobilu, počítače nebo do čtečky.

Až vás budou bolet písmenka, pusťte si knížky v obrázcích. Cyklus „Kolik je na světě dětí, tolik je na světě knih“ představuje nej knihy uplynulých devíti dekád (tj. devadesáti let). Až vás budou bolet i oči, jsou tu naše audiopohádky.

Malovánky pro barevné radovánky aneb „Hádej, hádej, hadači, snad ti kvízy vystačí“. Když nemůžeš do přírody, namaluj si ji, nebo o ní vyprávěj. Vydejte se do vlastního pohádkového světa s Pohádkovými kartami. A až vás pohádky omrzí, najděte si pastelky a malujte a omalovávejte, je z čeho vybírat.

Knížky ke stažení, do ucha i ke koukání

Moje první knížka z knihovny

Knížka pro začínající čtenáře, které sloník Edík provede společně s ostatními zvířátky zoologickou zahradou. Knížku si můžete prohlížet online na Issu.com nebo si ji stáhnout v PDF.

Čtení pro děti do 10 let

Pestrý výběr čtení pro nejmenší. Povídání o pejskovi a kočičce, Andersenovy pohádky, Dášeňka, Alenka v kraji divů, ale i pohádky českého básníka Magora.

Kolik je na světě dětí, tolik je na světě knih

Podívejte se na videa z retrospektivní výstavky dětských knih, které vycházely v letech 1929 až 2017. Během roku 2017 jsme připravili necelou desítku videí, které představili ty nejvýznamnější knížky pro děti z daného roku.

Pohádky do ucha i ke koukání

Audiopohádky z produkce knihovny, ale také osvědčená produkce Českého rozhlasu a České televize.

Kvízy, hry, papírové modely

Pohádkové karty

Devět sad obrázkových karet s pohádkovými motivy, které umožňují vyprávět pohádkové příběhy podle vlastní fantazie. Pokud vás vyprávění přestane bavit, dá se s kartami hrát třeba i pexeso nebo Černý Petr.

Omalovánky, pexeso, kvízy

Stáhněte si v PDF omalovánky pro nejmenší, omalovánky s pohádkovou tematikou, omalovánky se zvířátky a nezapomeňte ani na Pohádkové pexeso.

Papírový model Ústřední knihovny

Informační publikace vydaná u příležitosti 90. výročí otevření Ústřední knihovny Městské knihovny v Praze. Připomíná historii budovy, osobnost jejích architekta, průběh a výsledek rozsáhlé rekonstrukce v 90. letech 20. století. Součástí PDF je papírový model Ústřední knihovny, který představuje zábavu na týdny.