Vybíráme
24. 3. 2020, WEBREDAKTOR

V dnešní situaci můžeme často pocítit strach. Pusťte si na YouTube video, o tom, jak strach přijmout a tvořivě s ním pracovat.

„Strach je základní emoce, zdravá, život chránící. Strach potřebujeme,“ říká psychoterapeutka a odbornice na krizovou intervenci Daniela Vodáčková. „Strach je jako cit v prstech, kdo ho nemá, může se spálit,“ připojuje se Werichův František Nebojsa z Fimfára. Jak čelit strachu, který přichází z neznáma; je tu náhle, nečekaně, nepředvídatelně, naráz? Jak se nenechat strhnout strachem druhých a řečeno po anglicky zůstat silným – „stay strong“? Cesta z labyrintu existuje. Jednou z cest je pomáhat druhým.

PhDr. Daniela Vodáčková

Psychoterapeutka, supervizorka, autorka výcvikových programů mimo jiné v oblasti krizové intervence. Na toto téma jí vyšlo několik odborných publikací. Učí na katedře sociální práce FF UK, má také soukromou psychoterapeutickou praxi. Kromě jiného píše poezii. První básnická sbírka Z období prvních řas vyšla v roce 2016, v plánu je i vydání druhé sbírky s názvem Autoportréty. V roce 2018 byla nominována v soutěži Drážďanská cena lyriky.

Mohlo by vás zajímat

Připravila Dagmar Plamperová.