Básníci online
2. 4. 2020, WEBREDAKTOR

Krásu pojme i letitý kufr. Člověk rozloží ji pod nosem přírodě a začne o lásce vyprávět. Jestlipak básník stihne do soumraku dopovědět vše, co mu leží na srdci? Ze své druhé sbírky Vše o lásce čte Tomáš Čada.

Poezie dokáže v těžkých dobách zahnat strach, nebo jej přinejmenším opanovat. Proto pro vás současní čeští básníci čtou online na jedinečných místech – ve svých bytech, na půdě, v dalekých zemích nebo v poetické kavárně. Nechte se přenést do prostoru, kde básník na pomezí reality a snu čeká na svůj okamžik.

Tomáš Čada (*1985)

Studoval v Ústí nad Labem, žije v Praze. Podílel se na fungování Literárně-kulturního časopisu H_aluze. Pedagog, žurnalista a (spolu)pořadatel mezinárodního festivalu Den poezie a řady dalších kulturních programů. Vydal sbírky Spodní patra (Perplex, 2013, ilustrace Antonín Handl) a Vše o lásce (JT’S, 2019). Beletrii publikuje též časopisecky a v rámci antologií v Čechách i v zahraničí. Byl nominován na Drážďanskou cenu lyriky. Společně s hudebníkem a producentem Aitcher Clarkem vystupuje s projektem Úloha slov.

Připravila Dagmar Plamperová.