E-knihy
3. 4. 2020, WEBREDAKTOR

Dvojromán současné české dramatičky a prozaičky zachycuje na příbězích členů jedné rodiny neklidnou dobu 20. století ve středoevropském prostředí.

Pro koho vybíráme? Pro všechny, kdo si chtějí odpočinout nad knihou.
E-knihovna Městské knihovny v Praze vydává kvalitní literaturu, kterou byste si neměli nechat ujít. Mapujeme současnou českou prózu i poezii, věnujeme se překladové beletrii, vydáváme non-fiction.

Denemarková, Radka – Kobold

Kobold je slovo německého původu, které označuje šotka, v přeneseném významu skřeta či kreaturu. Takovým typem je i Michael Kobold, který miluje a ochraňuje sochy na Karlově mostě i tok, jenž pod ním protéká. Kobold podléhá až chorobné víře v účinky vody, podobně jako mnoho lidí zhoubným ideologiím 20. století. V ději je tato paralela často zdůrazňována, neboť zaslepenost jakéhokoli druhu v sobě nese předpoklady krutě ubližovat i svým nejbližším. Kobold se tak začíná chovat v okamžiku, kdy se ožení s dcerou z významné rodiny a jeho jednání se nezmění ani po narození tří dětí. Postupně začíná vytvářet atmosféru soukromé diktatury, která svou rafinovaností připomíná nejsurovější despocie. Autorčin dvojromán na osudech jedné rodiny představuje různé podoby lásky a nenávisti, násilí a odcizení, neuchopitelnosti lidských vztahů, vnitřně vedených bojů ústících do beznaděje.

STÁHNĚTE SI

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.