Básníci online
7. 4. 2020, WEBREDAKTOR

Byly jednou jedny Jizerské hory. V nich jedna jediná půda. Na půdě křeslo a v něm básník Martin Trdla. A všude kolem Vidle do guláše. Z rukopisu chystané debutové sbírky Vidle do guláše čte Martin Trdla.

Poezie dokáže v těžkých dobách zahnat strach, nebo jej přinejmenším opanovat. Proto pro vás současní čeští básníci čtou online na jedinečných místech – ve svých bytech, na půdě, v dalekých zemích nebo v poetické kavárně. Nechte se přenést do prostoru, kde básník na pomezí reality a snu čeká na svůj okamžik.

Martin Trdla (*1985)

Básník, publicista, textař. Jeho díla se objevila v řadě médií různého druhu, namátkou Tvar, Literarni.cz, Partonyma, Dobrá adresa, Herberk, Texty, Nedelnichvilkapoezie.cz, Lidové noviny atd. Pár jeho básní vyšlo i v německém překladu ve sborníku Krajina našich slov. Odnesl si dvakrát vavříny z literární soutěže Cena Vladimíra Vokolka či zvláštní cenu časopisu Host ze soutěže Hořovice Václava Hraběte. Je spoluorganizátorem literárního bienále 1. liberecký festival poezie. Momentálně vysílá sondy směrem k nakladatelům, aby světlo světa mohla spatřit jeho debutová sbírka Vidle do guláše.

Připravila Dagmar Plamperová.