Vybíráme
8. 4. 2020, WEBREDAKTOR

Letošní Velikonoce začaly opět Květnou nedělí a kdyby nebylo koronavirové karantény, měli jsme pro vás naplánováno netradiční velikonoční setkání nad texty Parabible, která vznikala od roku 2011.

Parapašije

Zpočátku šlo o nahodilé útržky, které jejich autor Alexandr Flek začal vkládat na facebook. Později, když si začaly získávat stovky vášnivě diskutujících fanoušků, se je rozhodl vydat. Jaké by to bylo, kdyby žil Ježíš dnes? Nad čím by se pozastavoval, co by
Rozhodně jsme netušili, že budou tolik jiné, že nebudou tradiční pro věřící ani pro nevěřící. O to víc bychom vám rádi nabídli zamyšlení nad pašijovými příběhy alespoň prostřednictvím sociálních sítí. Natáčeli jsme v knihovně a v parku Cibulka s autorem Alexandrem Flekem a herečkou Magdalénou Borovou a společně s nimi se budeme po šest dní zastavovat nad texty para-evangelií. ho trápilo a rozčilovalo? Jaké by byly Parapašije v roce 2020?

Sledujte Parapašije online

Sledovat je můžete pravidelně vždy od 11. hodin na našem youtube kanále nebo v události na facebookové stránce Kultura v Městské knihovně od středy 8. dubna až do Velikonočního pondělí. Věříme, že se ám netradiční pohled na para-pašijové události bude líbit a těšíme se i na vaše ohlasy.