Básníci online
9. 4. 2020, WEBREDAKTOR

„Každý, kdo píše, věří v budoucnost, kde lidi budou číst.“ „Nic nebrání tomu, aby se našel skutečný svět.“ Skutečnost se nevyhýbá ani autorce Anně Beatě Háblové.

Poezie dokáže v těžkých dobách zahnat strach, nebo jej přinejmenším opanovat. Proto pro vás současní čeští básníci čtou online na jedinečných místech – ve svých bytech, na půdě, v dalekých zemích nebo v poetické kavárně. Nechte se přenést do prostoru, kde básník na pomezí reality a snu čeká na svůj okamžik.

Anna Beata Háblová (*1983)

Básnířka, architektka, teoretička. Publikovala básnické sbírky Kry (Mox Nox 2013), Rýhy (Arbor Vitae, 2015), Nevypínejte (Dauphin, 2018) a básně i povídky v literárních časopisech. V kulturním centru Dominikánská 8 moderuje večery s tématy poezie, umění a architektury. Za architektonické návrhy i teoretické práce získala ceny Young Architect Award 2010 nebo Young Planning Professionals Award 2012. V roce 2017 jí vyšla populárně naučná kniha Města zdí o historii, interpretaci a východiscích obchodních center ve vztahu ke městu. Od roku 2018 přispívá do Ranních úvah na rozhlasové stanici ČRo Vltava. Její poslední knihou na pomezí žánrů jsou Nemísta měst (Host 2019) o opomíjených, pomíjivých a míjených místech. Je členkou Asociace spisovatelů.

Připravila Dagmar Plamperová.