Vybíráme
9. 4. 2020, WEBREDAKTOR

Nemůžete nás navštívit osobně? Nevadí! Nezahálíme a natáčíme pro vás na video rozmanité kulturní přednášky. Na co se můžete těšit? Čekají vás témata z psychologie a cestování, komponovaný pořad sdružení Arnika nebo setkání se Společností bratří Čapků. Mimořádné pásmo se bude věnovat velikonočním svátkům. Zpřístupňujeme také podcasty z proběhlých akcí.

Máme štěstí, že jsme si v našem Kulturním a vzdělávacím centru vybudovali okruh báječných spolupracovníků – lektorů, které oslovujeme a jsme nadšeni, že nám vycházejí ochotně vstříc svým časem i odborným náhledem na dění kolem. Spolu s nimi pro vás postupně připravujeme online přednášky, rozhovory, úvahy, ankety, pozvánky, které můžete najít na našem facebooku nebo youtube kanále. Zároveň sdílíme i hudební videa a lovíme pro vás v archivu záznamů minulých přednášek, které postupně zveřejníme formou podcastů na Souncloudu knihovny.

INFORMACE O ZRUŠENÝCH AKCÍCH NALEZNETE ZDE >>>

Čas na gaučing ( přednášky na YouTube)

V tomto originálně pojmenovném cyklu najdete na YouTube psychologické přednášky lektorů, kteří pravidelně vystupují v Ústřední knihovně. Přednášky budeme postupně zveřejňovat také na našem webu. V tuto chvíli se můžete podívat na malou ochutnávku.

Připravujeme Mgr. Kamil Rodan, Ph.D. – Příběhy královských klenotů

Podcasty

V našem profilu na https://soundcloud.com/knihovna zveřejňujeme záznamy z autorských čtení, přednášek a debat, které se konaly v knihovně. První z přednášek je cyklus Shakespeare a jeho doba od prof. Martina Hilského. Podcasty budeme také samostatně zveřejňovat také na našem webu.

Připravujeme Slova proti trápení – Mgr. Matouš Jaluška, Ph.D.

Lektoři odpovídají na palčivé otázky dneška

Připravili jsme našim lektorům otázky, které se vztahují k současné situaci koronavirové karantény. O své dojmy z posledních týdnů strávených v karanténě a doporučení, jak se např. vyrovnat s úzkostmi a strachem z budoucnosti či jak posílit svoji imunitu se s vámi podělí psychologové, psychoterapeuti a psychiatři MUDr. Radkin Honzák, Ing. Martin Zikmund, PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., PhDr. Patricie Anzari, CSc.

Písemnou odpověď Radkina Honzáka si přečtěte v samostatném článku. Odpovědi na anketní otázky pak budeme zveřejňovat formou videí na Youtube.

Připravujeme
Natálie Tothová – anketa
Mgr. Charlotte Benátská – anketa