Vybíráme
17. 5. 2020, superadmin

Pomáháme pražským nakladatelům a nakupujeme od nich knihy. Každý měsíc vybíráme z nových nákupů ty nejzajímavější tituly. Představí je vám ti nejpovolanější – naši knihovníci a lektoři. Květen patří tipům lektora beletrie Tomáše Vlčka.

Tip! Pražskou knihu na pobočce poznáte podle tematického razítka na předsádce. Čeká vás beletrie, naučná literatura, detektivky, komiksy i knížky pro děti od pražských nakladatelů. Co by nemělo uniknout vaší pozornosti?

Květen: beletrie podle Tomáše Vlčka

Tomáš Vlček

Pracuje v Oddělení katalogizace jako lektor beletrie. S trochou nadsázky se dá říct, že jeho hlavní činností je především četba knih. Zdá se vám to jako práce snů? Knihy ke čtení si bohužel nemůže vybírat a nečte jen tak pro radost. Knihám píše anotace a přiděluje jim další údaje. V knihovně pracuje už řadu let. Před tím než se stal lektorem, nakupoval nové knihy a pracoval jako pojízdný knihovník.

Mohlo by vás zajímat

Pražská kniha – pomáháme nakladatelům

Nakladatelé se kvůli epidemii koronaviru dostali do svízelné situace. Hlavní město Praha se jim rozhodlo pomoct a věnovalo knihovně 10 milionů korun navíc. Za tyto peníze nakupujeme knihy papírové i licence ke knihám elektronickým.