Vybíráme
21. 5. 2020, WEBREDAKTOR

V sobotu 13. června 2020 otevřeme sousedskou dílnu DOK16. Najdete ji v kobce č. 16 na Smíchovské náplavce. Provozujete rádi řemeslo? Jste kutilové? Nemáte doma to pravé nářadí? Pak je DOK16 ideální místo pro vás. Připravujeme také pestrý program.

Sousedská dílna DOK16

Co vás v DOKu16 čeká? Můžete si vyzkoušet různé činnosti i nástroje, vyrábět a a opravovat. Kreativitě se meze nekladou. Snažíme se dbát na šetrnost a udržitelnost životního prostředí. Proto budete pracovat hlavně se dřevem, papírem, kůží nebo vyřazenými knihami. Jsme tu pro každého, koho baví řemeslná činnost. Co je k tomu potřeba? Stačí mít platný čtenářský průkaz a můžete přijít.

Knihy si budete moci měnit mezi sebou

Knih budeme mít dost, ale nepůjde o klasické půjčování, ani vracení, tak jak je znáte z našich ostatních poboček. V DOKu16 si budte moci knihy půjčovat na principu služby Čtenáři čtenářům – měnit kus za kus nebo podle toho, jak se dohodneme.

Přijďte na rodinný den DOKu 16

V DOKu16 budeme pořádat také tematické workshopy, kulturní pořady i aktivity pro seniory a rodiče s dětmi. Přijďte si to všechno vyzkoušet! V sobotu 13. června od 10:00 do 17:00 hodin pořádáme v DOKu16 rodinný den. Na co se můžete těšit? Čekají vás řemeslné dílny pro děti, prohlídka, hudební koncert i odpolední pohádka pro nejmenší.

Workshopy a kultura v DOKu:

  • Čtvrtek 18. 6. 18:00 Dřevo nekouše: vyrob si vlastní nářadí workshop (nutná registrace předem)
  • Čtvrtek 25. 6. 18:00 Dřevo nekouše: truhlářské spoje workshop (nutná registrace předem)
  • Úterý 30. 6. 19:00 Autorské čtení Markéty Pilátové a Marka Tomana
  • Úterý 14. 7. 19:00 Večer současného francouzského a českého surrealismu + Šansonový večer Martiny Novákové a Kryštofa Pobořila

DOK16 si našel inspiraci v úspěšných skandinávských knihovnách a není jedinou kreativní dílnou, kterou provozujeme. Kromě něj máme také pobočku Jezerka s šicím Ateliérem a také moderní Suterén v Ústřední knihovně.