Vybíráme
1. 6. 2020, WEBREDAKTOR

Zveme čtenáře a návštěvníky Ústřední knihovny na prodejní výstavu fotografií Markéty Zachové z toulek Britskou Kolumbií. Autorka zachytila úchvatné přírodní scenérie, se kterými vás na své výstavě ráda seznámí.

Výstavu si můžete prohlédnout v Ústřední knihovně (centrální hala a prostor u časopisů) od úterý 2. června do soboty 27. června 2020 v provozní době pobočky.

O výstavě

Téměř tři týdny se na sklonku léta toulala s přáteli městy i krásnou přírodou Britské Kolumbie. Procestovali více než 3500 km. Vybírali si místa ne tolik známá, o to více však fascinující. Úžasný vodopád Alexander Falls, který se objeví na Madeley Creek a padá v kaskádách ze 43 metrů. Či hluboké Jezero Kamloops 29 km dlouhé a 1,6 km široké, na kterém tančívají odlesky slunce. Také mohutné hory, na vrcholcích pokryté sněhem.

Lanovkami vyjeli až k vrcholkům Whistler Mountains a vystoupali až do výšky 2182 m n. m. Zde se setkali s prvními sněhuláky. Odtud se vydali unikátní lanovkou Peak 2 Peak, jejíž celková délka je 4,4 km na protější pohoří Blackcomb, kde pochopili, proč se lokalitě říká Whistler. Pískání svišťů se nedalo přeslechnout.

Nebyli to ale jediní tvorové, kteří je těšili na cestách svou přítomností. Po návratu čekal před garáží medvěd.

Tip! Vystavené fotografie si můžete koupit. Bližší informace ráda poskytne autorka na emailové adrese: ma.zack@seznam.cz.

Mohlo by vás zajímat