Vybíráme
9. 6. 2021, WEBREDAKTOR

Gratulujeme pražskému nakladatelství Fra k ceně Magnesia Litera za nakladatelský čin. Fra jsme představili před rokem v rámci podpory nakladatelům, a u příležitosti ocenění jej znovu připomínáme.

Nakladatelství Fra

STÁHNĚTE SI E-KNIHY Z NAKLADATELSTVÍ FRA

Nakladatelství Fra založili v roce 2001 překladatel Erik Lukavský a grafický designér Michal Rydval. Fra se zaměřuje na současnou světovou a českou poezii a prózu, a také překladovou esejistiku. Kmenoví autoři nakladatelství jsou: Petr Borkovec, Jana Šrámková, Ladislav Šerý, Ivana Myšková, Viola Fischerová, Jakub Řehák, Jonáš Hájek, Kateřina Rudčenková, překladatel Petr Zavadil nebo výtvarník Martin Kubát. Vychází zde překlady zahraničních tvůrců jako jsou Guy Viarre, Giuseppe Culicchia, Dorota Masłowska, Jerzy Pilch, Michal Witkowski, Jean-Claude Izzo, Yasmina Reza, Jean-Philippe Toussaint, Sylwia Chutnik, Roland Barthes, Vilém Flusser a další.

K nakladatelství náleží také Café Fra, knihkupectví s kavárnou na pražských Vinohradech. Pod dramaturgickým vedením básníka Petra Borkovce se tu, zpravidla v úterý večer, konají autorská čtení a debaty. Jejich hosty bývají autorky a autoři z Česka i ze zahraničí. Fra z večerů často publikuje fotografické a zvukové záznamy.
Zdroj: Wikipedie

Web: www.fra.cz
Facebook: https://www.facebook.com/editionsfra/

Mohlo by vás zajímat

Podporujeme nakladatele v nelehké situaci a mimořádně od nich nakupujeme více knih. A to nejen papírových, ale i elektronických. Vyberte si ty nejzajímavější e-knihy z produkce předních českých nakladatelů. Co je dobré vědět? E-knihy od nakladatelů redakčně neredigujmeme, ani je nezpracováváme graficky, pouze je přebíráme a doplňujeme do katalogu. E-knihy nemají naše logo na obálce.

Autorem fotografie je Ondřej Lipár. Pochází z autorského večera Petra Borkovce, pořádaného ve spolupráci Fra a Městské knihovny v Praze.