Vybíráme
9. 7. 2020, WEBREDAKTOR

Sousedská řemeslná dílna DOK 16 pořádá během celého léta rukodělné workshopy. Naučíte se na nich pracovat s dřevem, vyrábět barefoot sandály nebo ptačí budky pod dohledem zkušené ornitoložky. Stačí si vybrat.

Workshopy v červenci 2020

S výtvarnicí Pavlou Nazarskou vznikne dekorace naší sousedské dílny, která bude i vzdělávacím prvkem. Každý se pak může snadno inspirovat v technických i estetických přístupech zpracování dřeva.

Vdechneme vysloužilým věcem nový život. Přetváření již nepotřebného materiálu, jako jsou žárovky nebo cédečka na dekorativní předměty. Lehké tvoření a spousta legrace pro malé i velké.

Čajové moře je tradiční asijský čajový podnos, nejen k čajovému obřadu, často umělecky ztvárněný. Ovšem v DOKu ho společně zkusíme přizpůsobit našim podmínkám, trochu ho počeštit a přitom proniknout do nových zákoutí práce se dřevem.

Workshopy v srpnu 2020

Se zkušenou lektorkou Kristýnou Pazderkovou zjistíte, že si barefoot zvládne vyrobit každý a že je to také zábava.

Posezení s čajem, skládáním origami a volnou hrou myšlenek a slov.

Budeme stloukat domeček pro sýkorky, tzv. sýkorník a dozvíme se o životě ptáků ve městě od ornitoložky Terezy Kučerové z ekocentra Koniklec.

Swap? Výměna věcí bez peněz! Přineste max. 10 věcí, které vám doma přebývají a jsou ve skvělém stavu a odneste si, co vám padne do oka.

TIP! VŠECHNY PRÁZDNINOVÉ WORKSHOPY V DOKU 16