Vybíráme
28. 7. 2020, WEBREDAKTOR

Vydáváme novou e-knihu zdarma ke stažení! Antologii povídek mistrů fantasy a sci-fi řemesla – Legendy CONiáše.

ANTOLOGII LEGENDY CONIÁŠE STAHUJTE ZDE >>>

O antologii

U příležitosti 14. ročníku festivalu CONiáš vznikla zbrusu nová antologie povídek mistrů fantasy a sci-fi řemesla, v níž se bok po boku sešli zkušení knižní válečníci, mladí autorští mágové i překvapivá zahraniční posila.

Co je spojuje? Všichni mají vztah jak k tradičnímu setkání fanoušků fantastických žánrů, tak přímo ke knihovně. Někteří z nich CONiáš navštěvují už od jeho počátků, jiní na něm více či méně pravidelně přednášejí nebo ho dokonce pomáhají organizovat.

Jinými slovy: jde o skutečné Legendy CONiáše. A právě tak se jmenuje i naše antologie. Přináší povídky Pavla Bareše, Daniela Tučky, Marka E. Pochy, Jana Kotouče, Michaely Merglové, Martina Friedricha, Tomáše Bandžucha a Jarmily Kašparové. Editorkou sborníku je Alena Tománková.

Legendy CONiáše jsou sbírkou napříč fantastickými žánry, mnohé z příběhů se již dříve objevily v časopise Pevnost a díky spolupráci nyní vycházejí znovu a pohromadě. Součástí je však také zcela nová povídka, která navíc milovníkům fantasy osvětlí mnohé záhady chodu tak tajuplného organismu, jako je právě knihovna.

Mohlo by vás zajímat

Letošní CONiáš věnovaný legendám se uskuteční v sobotu 19. 9. 2020.