3. 8. 2020, WEBREDAKTOR

Přijďte si číst, povídat a malovat s autory a ilustrátory knih z nejnovějšího ročníku katalogu Nejlepší knihy dětem. Literární festival pro děti se koná ve čtvrtek 20. srpna a ve čtvrtek 27. srpna 2020 na Mariánském náměstí.

Festival dětské literatury na Mariánském náměstí

Čtete s dětmi? Rádi společně tvoříte? Zajímá vás současná kvalitní literatura pro děti? Pak je tahle pozvánka přímo pro vás! Zveme vás na prázdninové setkání s kvalitními knížkami od českých autorů. V případě nepřízně počasí se přesuneme do Ústřední knihovny. Vstup na akci je zdarma.

Program festivalu

20. 8. 2020 od 10:00 – Jedééém!

Malá moucha, cestovatelka Elka, vyfotila zajímavé dopravní prostředky a sama se na každém obrázku někde skrývá. Přijďte ji hledat a vytvářet své vlastní cesty s ilustrátorkou knihy Marií Urbánkovou (ilustrátorka, animátorka, studuje v ateliéru filmové a televizní grafiky na VŠUP v Praze). Interaktivní obrázková kniha s odklápěcími okénky je určena dětem od tří let, autorkou krátkých básniček je E. Stará.
Více zde >>>

20. 8. 2020 od 15:00 – Pozor, v knihovně je kocour!

Odpolední čtení a vyprávění je určeno starším dětem. Kluk David, který má nejraději ze všeho knížky, cestuje se svým zrzavým kocourem časem od Velkomoravské říše až po současnost a seznamuje čtenáře s dějinami knih a knihoven. S dětmi se setká autorka knihy, spisovatelka, scénáristka komiksových příběhů a lektorka Klára Smolíková.
Více zde >>>

27. 8. 2020 od 10:00 – Srabáček

Příběhem plyšového prasátka, které se vydává zachránit své kamarády, provede mladší čtenáře Jitka Řeháková. Knihu ilustrovala Aneta Žabková (animátorka, filmová režisérka). Autorem veselého dobrodružného příběhu je Marek Epstein.
Více zde >>>

27. 8. 2020 od 15.00 – Ó, ó, ó vajíčko!

Poetický příběh s lehce naučným podtextem vypráví o Pepíkovi, který byl nejprve vajíčko, poté housenka a nakonec motýl. Jen co se vyklube z vajíčka, zahledí se do krásné vosy s vosím pasem. Jak tak putuje za svou láskou, potkává různé přátele a pomáhá jim v nebezpečných situacích. Knihu představí autorská dvojice Ester Stará (spisovatelka, speciální pedagožka a logopedka) a ilustrátor a pedagog Milan Starý.
Více zde >>>

Mohlo by vás zajímat