28. 8. 2020, WEBREDAKTOR

Na podzim pro vás máme bohatou nabídku mimořádných hudebních zážitků. Co vás čeká? Koncert obnoveného Nerezu se zpěvačkou Lucií Šoralovou. Průřez klasickou vážnou hudbou v podání Zemlinského kvarteta. A nechybějí ani stálice jako Ondřej Havelka a Rudy Linka. Nechte se zlákat!

Všechny koncerty se konají ve velkém sále Ústřední knihovny. Informace o vstupném a podorbném programu najdete po klinutí na „Více zde >>>“ nebo na název akce. Vstupenky můžete nakupovat online nebo v pokladně Ústřední knihovny.

TIP! KONCERTY, DIVADLO TANEC V KALENDÁŘI AKCÍ >>>

Podzimní koncerty v Ústřední knihovně

4× Zemlinského kvarteto

Zemlinského kvarteto již od svého založení v roce 1994 navazuje na bohatou tradici české kvartetní školy. Zemlinského kvarteto nese jméno rakouského skladatele, dirigenta a pedagoga Alexandera Zemlinského, jehož významný přínos české, německé a židovské kultuře během jeho šestnáctiletého pobytu v Praze byl po dlouhá desetiletí podceňován.
25. 9. 2020 Oslava 25 let existence Zemlinského kvarteta
14. 10. 2020 Zemlinského kvarteto, Václav Vonášek – fagot
18. 11. 2020 Zemlinského kvarteto, Kaspar Zehnder (Švýcarsko) – flétna
2. 12. 2020 Zemlinského kvarteto, Karel Dohnal – klarinet

7. 10. 2020 – Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

Nejkrásnější a nejžhavější swingové fláky z vrcholné éry bigbandového swingu. Pokračování velmi úspěšného programu loňské sezóny.
Více zde >>>

12. 11.2020 – Rudy Linka – One Man Show

Další setkání s Rudym Linkou, významným jazzovým kytaristou a mimořádnou osobností světové i domácí jazzové scény, bude tentokrát doprovázet křest jeho nové knihy, vydávané u příležitosti událostí Sametové revoluce.
Více zde >>>

25. 11. 2020 – Laco Deczi – legenda jazzu

Světoznámý trumpetista, skladatel, kapelník a amatérský malíř Laco Deczi vystoupí s kapelou Celula New York.
Více zde >>>