Vybíráme
9. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Na podzim si připomínáme výročí mnoha slavných spisovatelů a básníků. Není to jen Karel Hynek Mácha, jehož listopadové narození každý rok slavíme. K „podzimním“ autorům patří také František Halas, D. H. Lawrence, Oscar Wilde nebo Franz Werfel. Připravili jsme pro vás malý výběr e-knih ke stažení.

Halas, Werfel, Turgeněv a Wilde

Na co se můžete těšit? Třeba na román posledně jmenovaného Franze Werfela – Čtyřicet dnů, který se zabývá stále aktuální a palčivou tematikou turecké genocidy arménského národa. František Halas se vždy označoval jako básník podzimního období, a jehož slavné verše zní: „Šaty měla podzimkové / a vlasy měla podzimkové / a oči měla podzimkové”. Vy si můžete stáhnout jeho sbírku Ladění, vzniklou v neradostném čase okupace v roce 1942.

Zaujmout by vás mohl román Lva Nikolajeviče Tolstého – Vzkříšení, vyprávějící příběh šlechtice a služebné, kterou šlechtic svede a zahájí tak její nezadržitelný pád do hlubokých vrstev bídy a ponížení. Balada o žaláři v Readingu Oscara Wilda je slavným a působivým svědectvím o básníkově nuceném pobytu ve vězení. Samozřejmě nabízíme ke stažení i obligátní Máchův Máj nebo Canterburské povídky Geoffreyho Chaucera.

PODZIMNÍ ČTENÍ KE STAŽENÍ

Mohlo by vás zajímat

Podporujeme nakladatele v nelehké situaci a mimořádně od nich nakupujeme více knih. A to nejen papírových, ale i elektronických. Vyberte si ty nejzajímavější e-knihy z produkce předních českých nakladatelů. V říjnu představujeme brněnské nakladatelství Host.

Nemusíme připomínat, že z e-knihovny můžete stahovat zdarma a v různých formátech pro chytré telefony, tablety a počítače.

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.