Vybíráme
15. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Román z prostředí mezinárodního plicního sanatoria uprostřed Alp, jehož předchozí české edice jsou známé pod názvem „Kouzelný vrch“, vychází tentokrát v novém překladu Vratislava Jiljího Slezáka.

Thomas Mann – Čarovná hora

Knihovna je stále otevřena a knížky si můžete pořád půjčovat. Každý den vám přineseme tip na čtení, do kterého se můžete zanořit v této náročné době. Můžete se těšit na klasické papírové knihy i na e-knihy, kterých neustále přibývá. Vybírat budeme četbu, na kterou nemusí být v obvyklém životním shonu čas.

Hrdina románu, mladý inženýr H. Castorp, z dobře situované německé rodiny, přichází do plicního sanatoria navštívit svého nemocného bratrance. Jakmile překročí práh sanatoria, bezděky dochází ke změně v jeho životě. Nachází zde odlišný svět od světa práce, který znal a podstoupí zde léčbu, když se i u něj objeví známky nemoci. Zůstává zde sedm dlouhých let, prožije milostné okouzlení k jedné ruské pacientce a stává se svědkem dlouhodobého názorového sporu dvou pacientů, italského humanisty a demokrata Settembriniho a přívržence fašistické ideologie Naphty.

Půjčte si v knihovně!

Mohlo by vás zajímat

Do poboček vstupujte pouze se zakrytým nosem a ústy (poslouží rouška, šátek či šála). Při vstupu si dezinfikujte ruce připravenou dezinfekcí. Dodržujte mezi sebou dvoumetrové rozestupy, pokud je to alespoň trochu možné. Přinesené knihy doma vždy na pár dní odložte.