Vybíráme
20. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Rozsáhlý román kanadského básníka a spisovatele, zasazený do vděčné atmosféry tajemné, neproniknutelné mlhy a „svitu plynových lamp“ uvnitř britské metropole ve viktoriánském období.

Steven Price – Ve svitu plynových lamp

Knihovna je stále otevřena a knížky si můžete pořád půjčovat. Každý den vám přineseme tip na čtení, do kterého se můžete zanořit v této náročné době. Můžete se těšit na klasické papírové knihy i na e-knihy, kterých neustále přibývá. Vybírat budeme četbu, na kterou nemusí být v obvyklém životním shonu čas.

V pochmurné atmosféře města na Temži se odehrává příběh veterána občanské války a chicagského soukromého detektiva, téměř čtyřicetiletého Williama Pinkertona, který roku 1885 přijíždí do těchto míst pátrat po nepolapitelném podvodníkovi Edwardu Shadeovi. Právě s ním je dáván do souvislosti smutný nález utonulé ženy Charlottte Reckittové, kvůli němuž se Londýn odváží navštívit i Adam Foole, stojící rovněž na opačné straně zákona, svou činností ovšem spíše připomínající džentlmenského ušlechtilého lupiče lupinovského typu. Pinkterton (mimochodem syn zakladatele proslulé pátrací agentury) spojí s Foolem své síly: oba jsou odhodlání pomstít Charlottinu smrt a dopadnout protřelého a nebezpečného kriminálníka… Detektivní thriller je neobvyklý svým básnivým, až snovým jazykem, který jen zesiluje tísnivou, přesto podmanivou hloubku celého vyprávění.

Půjčte si v knihovně!

Mohlo by vás zajímat

Do poboček vstupujte pouze se zakrytým nosem a ústy (poslouží rouška, šátek či šála). Při vstupu si dezinfikujte ruce připravenou dezinfekcí. Dodržujte mezi sebou dvoumetrové rozestupy, pokud je to alespoň trochu možné. Přinesené knihy doma vždy na pár dní odložte.