Vybíráme
22. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Fantaskní román odehrávající se těsně před vypuknutím prusko-rakouské války roku 1866 líčí pátrání komisaře Durmana po pachateli vražd poštovních doručovatelů.

Petr Stančík – Mlýn na mumie

Knihovna má zavřeno, ale my stále pokračujeme, abychom vám přinášeli další služby. Každý den přineseme tip na čtení, do kterého se můžete zanořit v této náročné době. Můžete se těšit na na e-knihy, kterých neustále přibývá a jsou víc než zajímavé. Vybírat budeme četbu, na kterou nemusí být v obvyklém životním shonu čas.

Policejní komisař Leopold Durman je nejen odvážným detektivem, ale především poživačným mužem, který se potácí po pražských putykách a bordelech. Na těchto cestách ho většinou doprovází jeho přítel Egon Alter, soukromý „autarkický“ vyšetřovatel. Kromě konzumace nejrůznějších specialit (mezi něž patří třeba uzená panda či vykostěný uzený bůček naložený v sádle se sušenými švestkami a meruňkami) v pražských hostincích a dovádění s povětrnými ženštinami Durman pátrá po pachateli tří vražd, jejichž oběťmi jsou poštovní doručovatelé. Durman nejdříve podezírá uprchlého anarchistu Varanova, za nímž se vydává až do tehdejšího mexického císařství. Tady ale zjistí, že jeho hypotéza je mylná a proto se rychle vrací do Prahy, aby zde v době, kdy válka s Pruskem je už na spadnutí, dospěl k překvapivému a převratnému odhalení.

STÁHNĚTE SI

Mohlo by vás zajímat