Vybíráme
29. 10. 2020, WEBREDAKTOR

Prozaik, autor filozofických pojednání, ale také básník Michal Ajvaz letos obdržel Státní cenu za literaturu. Od tohoto pozoruhodného autora máme hend několik knih, které si můžete stáhnout nebo číst online.

Druhé město, Cesta na Jih a další knihy

Knihovna má zavřeno, ale my stále pokračujeme, abychom vám přinášeli další služby. Každý den přineseme tip na čtení, do kterého se můžete zanořit v této náročné době. Můžete se těšit na na e-knihy, kterých neustále přibývá a jsou víc než zajímavé. Vybírat budeme četbu, na kterou nemusí být v obvyklém životním shonu čas.

Co si můžete od Michala Ajvaze stáhnout? Legendární románovou prvotinu Druhé město, která se stala vzorem pro celý „subžánr“ tzv. městské fantasy. Nebo Cestu na Jih, fantastický román s bizarní kriminální zápletkou, filozofickým přesahem a zcela originální imaginací. Zaujmout by vás mohl Příběh znaků a prázdna, soubor esejů ve kterých Michal Ajvaz rozebírá díla světových spisovatelů, jako jsou například Witold Gombrowicz, Italo Calvino nebo Rainer Maria Rilke.

STÁHNĚTE SI

Michal Ajvaz

Básník a prozaik, jehož knihy se řadí k hravé literární fantastice plné symbolů. První kniha mu vyšla až ve čtyřiceti letech, přestože píše v různých intervalech už od patnácti let. Je držitelem Magnesie Litery za rok 2012. Jeho knihy vyšly v japonském, italském, chorvatském, francouzském, makedonském, norském, ruském či anglickém překladu. Narodil se v Praze 30. října 1949.
Zdroj: Czechlit.cz