Vybíráme
11. 11. 2020, WEBREDAKTOR

Poslouchejte mluvené slovo online na našem webu! Co vám nabízíme? Poslouchat můžete Shakespeara, Čapka, Hrabala, Cimrmana a další příjemnou literaturu do ucha. Tuto možnost nabízí naše hudební databáze.

Co můžete poslouchat? Například Best of William Shakespeare, nejslavnější monology, dialogy a scény z her Williama Shakespeara. Útěšné a klasické Povídky z jedné a z druhé kapsy. od Karla Čapka. Nebo také historický román Jménem krále od populárního Vlastimila Vondrušky. A přirozeně mnoho dalšího. K poslechu nabízíme víc než 500 titulů.

Jak na to?

Stačí kliknout v katalogu na dávku uvedenou v tomto článku. A vybrat si konkrétní dílo k poslechu. Například Jménem Krále od Vlastimila Vondrušky. Pak stačí kliknout na obrázek nosiče a dostanete se do detailu titulu. Zobrazí se vám podrobné informace, tzv. „Podrobnosti tohoto vydání“. Sjedete pod tabulku na spodní stranu stránky, kde najdete položku „Odkazy“ a konečně možnost kliknout na „Poslechněte si“. Pak je potřeba se přihlásit do hudební databáze a můžete poslouchat.

Co je k tomu potřeba?

Online poslech vám přinášíme prostřednictvím hudební databáze Alexander Street Press. Hudební databáze patří mezi tzv. e-zdroje, které vám umožňují z pohodlí domova číst články nebo třeba poslouchat hudbu. Co je k tomu potřeba? K dálkovému přístupu potřebujete platnou registraci do knihovny (čtenářský průkaz či online členství), k přihlášení do databáze stačí vyplnit vaše uživatelské jméno (číslo průkazu nebo jméno) a heslo. Obojí se dozvíte a můžete změnit v Mém účtu.

Mohlo by vás zajímat

Připravili jsme pro vás playlisty zajímavých a oblíbených čtenářských žánrů, které si můžete rovnou pustit v hudební databázi Alexander Street Press. Stačí se opět pouze přihlásit podle výše uvedeného návodu.