Vybíráme
13. 11. 2020, WEBREDAKTOR

Charitativní akce Čteme pro Kuře je určená všem, kteří rádi čtou a dělají dobré skutky. Pomáhat můžete od 13. listopadu 2020 do 3. ledna 2021.

3000 přečtených knih pomůže dětem v nouzi. Začíná akce Čteme pro Kuře.

Komu pomáháte?

Šarlotce ve 4 letech diagnostikovali vrozenou nedoslýchavost. Podle lékařů se vada může zhoršit až do úplné ztráty sluchu. I přes svůj handicap nastoupila s pomocí naslouchátka do 1. třídy. Zařízení však není dostatečně silné, aby Šarlotka zřetelně slyšela své okolí. Hlavně matku, která ji sama vychovává. Vylepšit život i komunikaci mladé dívky může speciální naslouchadlo. Na pomoc Šarlotce a dalším dětem se složitým životním osudem můžete přispět i vy.

Jak můžete čtením pomáhat?

Stačí se přihlásit na www.ctenipomaha.cz a vyplnit kvíz k vybrané knize. Za 4 správné otázky dostanou 50 Kč, které mohou darovat na známou charitativní sbírku Pomozte Dětem. Podaří se vyplnit 3 000 kvízů? Pustit se toho můžete hned. Některé knihy máme přímo v naší e-knihovně. Stačí kliknout a vybrat si.

POMÁHÁME DĚTEM – VÝBĚR KNIH

Mohlo by vás zajímat

Kuře promítalo živě z pobočky Zahradní Město. Pusťte si záznam videa, kterým provázeli muzikálová herečka Káťa Pechová a Petr Vacek. Najdete ho na Facebooku knihovny.

O projektu

Pomozte dětem je dlouhodobý charitativní projekt Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize spojený s celonárodní veřejnou sbírkou zaměřenou na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let věku v celé ČR. Od roku 1998 se podařilo rozdělit více než 250 milionů Kč. V celkovém součtu pomohl projekt POMOZTE DĚTEM téměř 200 tisícům dětí. Čteme pro Kuře se koná již po deváté ve spolupráci s Nadací Martina Romana.