Vybíráme
18. 11. 2020, WEBREDAKTOR

Poslouchejte podcast, který vám představí problematiku duševního zdraví žen v tzv. perinatálním období z globální i české perspektivy.

Křehká mateřská psychika

Co je to podcast? Zvukový záznam, který si můžete pustit online a dnes patří k oblíbeným posluchačským formátům. Všechny naše podcasty najdete na adrese https://soundcloud.com/knihovna.

Mateřství je krásné, ale jako každá velká změna s sebou přináší kromě lásky a radosti i těžší chvíle, o kterých se příliš nemluví. Přibližně jedna z pěti maminek navíc prožije v těhotenství nebo po porodu psychické obtíže. Cílem přednášky je představit posluchačům problematiku duševního zdraví žen v tzv. perinatálním období z globální i české perspektivy. Aktuální světové trendy a česká data budou doplněny o pohledy z každodenní péče v první linii a skutečné příběhy, se kterými se setkala vedoucí neziskové organizace Úsměv mámy. Přednášející: MUDr. Antonín Šebela, Ph.D. a Ing. Veronika Kubrichtová Přednáška pořádaná ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví proběhla v Ústřední knihovně 22. září 2020.

Mohlo by vás zajímat