Bookport
15. 2. 2021, WEBREDAKTOR

Kým by byl geniální Salvador Dalí bez své životní lásky a múzy? Gala už není jen múza. Není pouze žena. Gala je konečně román.

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT!

Domingo Carmen – Gala Dalí

Ctižádostivá Elena Dimitrijevna Diakonovová, známá jako Gala Dalí, objevila po svatbě s budoucím avantgardním básníkem Paulem Éluardem kouzlo erotiky a sexu i to, že díky nim může druhého ovládat. Její ložnicí poté prošla dlouhá řada mužů, mimo jiné také německý expresionistický malíř Max Ernst. Lišili se od sebe jako noc a den, byli různého věku i původu, malíři, spisovatelé, šlechtici, plebejci, bohatí i chudí. Manželství pro ni bylo ze společenských i ekonomických důvodů nezbytné, na věrnosti nesešlo.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat