E-knihy
11. 2. 2021, WEBREDAKTOR

E-knihovna připravila nový ediční plán na období jaro – léto 2021. Ediční plán si můžete stáhnout nebo prohlížet na Issuu.com.

Rok 2021 – přelomová šance

Vážení milovníci e-čtení,
vy sami nejlépe víte, že je to jedna z mála aktivit, které nám nyní, za vlády koronaviru, zbývají. Zato dokáže nahradit leccos jiného. Nemusíme se trmácet do dalekých zemí, stát fronty na lístky do divadla, potit se ve fitku, honit se po výprodejích… Můžeme se poklidně vnořit do osudů literárních postav, popustit uzdu fantazii a prožívat pestré historické děje, zasnít se nad více či méně lyrickými verši, trochu se zabát a hodně se zasmát, popřemýšlet s velikány filozofických konstrukcí, zavzpomínat na čítankové klasiky či objevit nečítankové provokatéry, koneckonců i pokusit se cítit jako v divadle můžeme… To vše nabízejí nové e-knihy, které pro vás chystáme.

Rok 2021 s povzbudivou jedničkou na konci zkusme nyní pochopit jako přestávku. Čas pro oddych po náročném vyrovnávání se s hrozbou zákeřné choroby, nebo snad dokonce po prodělání covidu, zároveň čas na nadechnutí a nabrání nových sil. A pro někoho třeba i čas začít s něčím, k čemu dříve neměl důvěru nebo odhodlání. (Jak na e-knihy, napoví návod na poslední straně.) Každopádně se těšme na budoucnost a dělejme si plány. Však je skoro jisté, že Nadějné vyhlídky psal Dickens právě pro nás…

Rok 2021 využíváme jako přelomovou šanci revidovat, napravovat, zdokonalovat. Pro studenty a zájemce o klasická literární díla chystáme jejich nová vydání, chceme též připomenout významná výročí autorů, o které se česká literatura trvale opírá.
Redakce e-knihovny

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.

Mohlo by vás zajímat