25. 2. 2021, WEBREDAKTOR

Praha pomáhá internetovými stránkami i bezplatnou linkou.

I v Praze pokračuje vakcinace proti onemocnění covid-19, která je aktuálně zaměřena především na seniory. Jedná se o nejefektivnější způsob, jak chránit nejrizikovější skupiny obyvatel před závažným průběhem onemocnění a jak se navrátit k běžnému životu. Dostatečná proočkovanost by totiž měla mít v důsledku vliv i na snížení šíření viru v celé populaci.

Nový web a bezplatná infolinka k očkování

Očkovací místa vznikají na území hlavního města v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních, vzniknout by měla ale i u praktických lékařů. Praha se snaží zajistit co největší informovanost obyvatel, a proto spustila webové stránky ockovani.praha.eu a bezplatnou telefonickou linku.

Na stránkách jsou umístěny veškeré informace k očkování proti onemocnění covid-19 včetně podrobností k registraci, aktuálních dat o vývoji pandemie v Praze, mapy očkovacích center nebo nejčastějších otázek, ale i mýtů k tomuto tématu. Magistrát hl. m. Prahy zároveň spustil bezplatnou infolinku k očkování 800 160 166. V provozu je denně od 8:00 do 16:00 hodin a operátoři jsou na ní připraveni odpovídat na dotazy k očkování nebo pomoci přímo při registraci. Zdraví je to nejdůležitější, a tak dodržujme všechna aktuálně platná opatření.