Vybíráme
3. 3. 2021, WEBREDAKTOR

Každoroční akce Březen měsíc čtenářů letos proběhne netradičně – online. Jeho téma je udržitelnost životního prostředí, kterému se budeme věnovat i celý následující rok.

Jaký bude svět po pandemii? Nevíme, ale jistě trochu jiný než byl doposud. Šetrnost vůči životnímu prostředí a udržitelný rozvoj však stále budou klíčovými pojmy.

Zdravý, bezpečný a spravedlivý svět

24. 3. 2021, 20:00

Zahájení cyklu přednášek s názvem Zdravý, bezpečný a spravedlivý svět pro všechny. Současné i budoucí výzvy nabídne pohled na aktuální výzvy v oblasti hledání rovnováhy mezi rozvojem lidské společnosti a tím, co je planeta schopna unést. Záštitu nad cyklem převzalo Informační centrum OSN v Praze. Přednášet budou například Ivan Rynda, Michal Broža nebo Jana Dlouhá.
Více zde >>>

Aktivní naděje

30. 3. 2021, 20:00

Premiéra setkání nad knihou Joanny Macyové a Chrise Johnstonea s názvem Aktivní naděje. Česky knihu vydalo v roce 2020 nakladatelství Alferia a pojednává o environmentálním žalu, který je důsledkem uvědomění si nezadržitelné devastace naší planety, ale také o tom, jak se s tímto stavem vyrovnat. Přednášky proběhnou na našem YouTube kanálu v tematickém playlistu věnovaném udržitelnosti.
Více zde >>>

Aktuálně pořádané online akce najdete na www.mlp.cz/stream. Videa a podcasty z proběhlých přednášek si můžete pouštět na YouTube nebo na Soundcloudu.