Bookport
17. 5. 2021, WEBREDAKTOR

Antonio Moresco je významným autorem současné italské prózy a představitelem směru, navazujícího na postupy postmoderny i dědictví klasiky. Světýlko je jeho drobnější prózou.

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT!

Moresco Antonio – Světýlko

Kdesi v horách, v opuštěné a rozpadající se osadě kamenných domků, žije ve vnímavé, zjitřené samotě jediný lidský obyvatel – starý muž. Ten noc co noc pozoruje v hustém porostu na protějším, lidmi rovněž opuštěném svahu, pravidelně se rozsvěcející světýlko. Neznámý původ světýlka zneklidňuje mužův každodenní, pomalý a meditativní životní rytmus, a tak se jednoho dne vydá přijít záhadě na kloub…

Tak začíná jeho cesta za překročením hranice, cesta plná náznaků, obrazů a metafor, jejichž významy se čtenáři teprve postupně odhalují a vedou až k poslednímu kroku v závěrečné pointě. Promyšlenou stavbou Morescova textu, v níž lze najít cihly sci-fi, hororu i magického realismu.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat