Bookport
30. 3. 2021, WEBREDAKTOR

Důmyslně zkonstruovaný román. Příběh beznadějného zápasu prokletého génia. Obraz vášní, radostí a strastí v životě učených hlav. Melancholická kritika osvícenství.

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT!

Péterfy Gergely – Vycpaný barbar

Jaké okolnosti předcházely umístění Angela Solimana, černého otroka, komorníka rakouské šlechty a posléze vzdělaného svobodného zednáře, hloubavého duchaplného muže hovořícího pěti jazyky, který si dobyl uznání nejvlivnějších osobností své doby, jako vycpaného exponátu ve vídeňském Přírodovědném muzeu?

Poté, co autor obhájil disertaci o vztahu maďarského osvícence Ference Kazinczyho a právě Angela Solimana, vrátil se k těmto postavám v románovém zpracování. Zde vyprávění o obou postavách, o zápasu výjimečné osobnosti s omezeností doby vkládá autor do úst Kazinczyho manželce Sofii, která vzpomíná na to, jak jí muž o Solimanovi, „nejdůležitějším muži jeho života“ vyprávěl.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat