Vybíráme
27. 8. 2021, WEBREDAKTOR

Znáte někoho, komu by se hodily online služby knihovny? Doporučte mu e-zápis. E-zápis je snadná a rychlá cesta ke službám knihovny, kdy se registrujete online. Stačí dva jednoduché kroky.

Dva jednoduché kroky

Online členství

Vyplníte registrační formulář a zdarma získáte online členství. Co nabízí? Přístup do Mého účtu, zadávání rezervací na knihy, vytváření seznamů přečtených knih, možnost nakupovat vstupenky online. Stahovat e-knihy z naší e- knihovny nebo přes platformu BOOKPORT. Číst odborné časopisy v e-zdrojích.

STAŇTE SE ONLINE ČTENÁŘEM A VYPLŇTE SI REGISTRACI >>>.

Dokončení registrace

  • Druhým krokem je ověření vaší totožnosti podle dokladu a tím i dokončení registrace, které rozšiřuje spektrum služeb o přístup do Národní digitální knihovny, možnost půjčovat si knihy domů a možnost využívat pobytové služby knihovny, včetně rezervace dílen a co-workingových míst.
  • Registraci můžete dokončit při online setkání s knihovníkem na streamovací platformě Zoom. Kdy? Od pondělí do pátku od 15:00 do 20:00 hodin.
  • Jak na to? Stačí kliknout na odkaz https://zoom.us/j/4830429811 a mít funkční kameru a mikrofon na vašem zařízení. Pokud knihovník zrovna hovoří, prosíme vyčkejte.
  • Registraci můžete dokončit také při osobní návštěvě některé z našich poboček. Ověření registrace je navázáno na registrační poplatek 60 Kč / rok.
  • Jaký doklad potřebujete? Pro dokončení online registrace i registrace na pobočce potřebujete občanský průkaz, nebo doklad potvrzující občanství EU, nebo usazenost v České republice.
  • Při návštěvě knihovny si pak zvolíte typ plastové kartičky, která bude vaším čtenářským průkazem (Čtenářský průkaz Městské knihovny v Praze, Lítačka, ISIC). Plast v budoucnu nahradí virtuální čtenářský průkaz.

Není vám ještě 15 let? Informace o možnostech zápisu do knihovny zde >>>

Kolik to stojí?

Za co se platí Kolik to stojí
Registrace online na rok Zdarma
Dokončení online registrace přes Zoom na 1 rok pro dospělé 60 Kč
Čtenářský průkaz Městské knihovny v Praze 20 Kč