Bookport
27. 4. 2021, WEBREDAKTOR

Mistrný stylizátor se v novele inspiroval klasiky ruského realismu (na které je v textu řada aluzí počínaje názvem) a v jejich stylu popisuje svízelnou cestu sněhovou vánicí.

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT!

Sorokin Vladimir – Vánice

Cestu podniká lékař, který veze vakcínu do zapadlé vísky na voze taženém koňmi a řízeném primitivním venkovanem. Neúprosný živel klade jejich putování stále větší odpor a výprava postupuje jen díky vozkově houževnatosti a lékařově smyslu pro povinnost, živenému strachem z obvinění ze sabotáže. I tady autor používá fantaskní vizi budoucnosti, která se v mnohém vrátila do dob minulých. A tak vozkovi koně jsou miniaturní a je jich rovných padesát, běžní jsou i koně velikosti dvoupatrového domu, lidé trpasličího i obřího vzrůstu, epidemii v cílové vísce zas způsobují apokalyptičtí červi. Cestovatelé se setkají i s domorodými výrobci drog, kteří jsou vybaveni fantastickými technickými vymoženostmi, kromě reálných překážek se na cestě srazí s křišťálovou pyramidou nebo s nosem zmrzlého obra. Podle autorových vlastních slov je kniha i symbolickým obrazem ruské reality s jejím „bolestně hrdinským překonáváním prostoru“ skrze „věčnou sociální bouři“.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.
JAK SE PŘIHLÁSIT DO BOOKPORTU – VIDEO NA YOUTUBE

Mohlo by vás zajímat