Video
3. 5. 2021, WEBREDAKTOR

Jaké online akce pro vás připravujeme v nejbližší době? Těšit se můžete na přednášky o hrdinství všedního dne, úskalí komunikace nebo knižní tipy od dramaturgů naší pobočky Dům čtení.

Hrdina všedního dne

Téměř každý si vybaví situaci, ve které kolemstojící společně mohli bez velkého rizika poskytnout pomoc, ale přesto nečinně čekali, až někdo vystoupí z řady. Většina lidí má problém stát se hrdinou okamžiku v situacích, které třeba ani nejsou fatálně rizikové. A co když to není běžná nebezpečná situace, ale do nesnází se pomalu a nejdříve nenápadně dostává celá společnost. V obou případech je třeba hrdinů všedního dne. Můžeme je to naučit předem? Přednášejí Pplk. Otakar Foltýn a Bob Kartous.

Úskalí a metody komunikace

Přednášky z cyklu Partnerská a zaměstnanecká komunikace. První přednáška je zaměřená na základní pravidla a úskalí komunikace mezi lidmi. Druhá se věnuje zakázaným metodám komunikace – na manipulaci a hádky. Přednáší MUDr. Kateřina Cajthamlová.

Nejzajímavější české knihy minulého roku

Básníci a dramaturgové Domu čtení Josef Straka a Vojtěch Vacek vybírají a zasvěceně hovoří o nejzajímavějších titulech loňského roku.

Mohlo by vás zajímat