Vybíráme
9. 5. 2021, WEBREDAKTOR

Zajímají vás nové knihy o Praze, ale domácí knihovnu už máte přeplněnou? Nestačí vám nové publikace prolistovat v knihkupectví? Nevadí, možná už je máme v Pragensiích.

Přijďte si přečíst nové knížky, které jsme získali v dubnu 2021. Toužíte se v této době podívat do nemocnice? Ve skutečnosti asi sotva. Na stránkách knihy Nemocnice a sanatoria tak ale můžete učinit virtuálně – bez újmy na zdraví. Právě tento nový přírůstek Oddělení pragensií vás seznámí s bohatou historií pražských léčebných ústavů.

Nedávných 90. let Podolské vodárny, coby unikátního architektonického i technologického díla, si můžete připomenout ve stejnojmenné publikaci z téhož oddělení.

V nadějné době rozvolňování proticovidových opatření se otevírají brány řady kulturních a vzdělávacích zařízení, mezi jinými i pražské botanické zahrady. O tom, co návštěvníkům nabízí, je další nová, výpravná publikace z Oddělení pragensií – Příběh trojské botanické zahrady.

Najdete zde i další novinku – obrazový průvodce obnovou barokní památky Mariánský sloup. Doufejme, že svíce za odvrácení epidemie na jeho úpatí budou již brzy minulostí.

Výběr připravila Kateřina Richterová, text Václav Drašnar, oddělení Pragensií.