Bookport
14. 6. 2021, WEBREDAKTOR

V západních Čechách je nalezen zavražděný bývalý zednářský velmistr Evropské ateistické republiky. Rozjíždí se pátrání… Detektivní román z jiné Evropy sjednocené pod francouzskou dominancí.

Kotnowski Melchior – Případ Velikého mistra

Autor barvitým a originálním jazykem provádí čtenáře Paříží, Porýním, Skandinávií, ale především vzbouřeneckou Prahou alternativní současnosti. Zednářské rituály, kontrarevoluční spiknutí, zhroucení katedrály na Pražském hradě, útěk pražským podzemím, válka ve Skandinávii. Vyprávění hýří poutavými obrazy a dynamickým dějem. Začtete-li se hlouběji, zjistíte však, že je to mnohem více než pouhá detektivka. Kniha kromě napínavého děje a inventivní fantazie přináší i mnohá zamyšlení nad lidskými hodnotami, osudem a postavením člověka v polototalitní společnosti. Příběh je uveden předmluvou bývalého zednářského velmistra Pavla E. J. Gergela.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

BOOKPORT

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT! Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat