Vybíráme
27. 8. 2021, WEBREDAKTOR

Na podzimní sezónu chystáme výbornou hudbu i talk show se zajímavými hosty. Ve velkém sále Ústřední knihovny vystoupí hudebníci i osobnosti, které jsou u nás takříkajíc doma.

V programu máme opravdové lahůdky. Na koho se můžete těšit? Na koncerty Radůzy a Ondřeje Havelky, na unikátní talk show jazzmana Rudyho Linky nebo na povídání s oblíbený knězem Zbigniewe Czendlikem. Akce se konají ve velkém sále Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů.

Koncerty i talk show

4. 10. 2021 Ondřej Havelka a Melody Makers

Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL, 19:30 hodin, 490 Kč
Swing nylonového věku pokračuje. Nylonový věk – tak nazval Josef Škvorecký první tři poválečná léta. Byly to roky všeobecné euforie ze znovu nabyté svobody. Jejím symbolem se pro většinu mladých lidí stal swing. V koncertní show předvedou Ondřej Havelka a jeho Melody Makers další nejkrásnější a nejžhavější swingové fláky z této vrcholné éry bigbandového swingu.

6. 10. 2021 Rudy Linka – One Man Show: Mezi řádky

Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL, 19:30 hodin, 290 Kč
Další setkání s Rudym Linkou, významným jazzovým kytaristou a mimořádnou osobností světové i domácí jazzové scény, bude tentokrát doprovázet křest jeho nové knihy, vydávané u příležitosti událostí Sametové revoluce.

10. 10. 2021 Muzikál Saturnin s živou hudbou

Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL, 19:30 hodin, 450 Kč
Swingová groteska pro celou rodinu na motivy slavného humoristického románu Zdeňka Jirotky. Hudební féerie Ondřeje Havelky a Martina Vačkáře za živého doprovodu nezaměnitelného orchestru Melody Makers se dávno stala legendou. A legendární je také stejnojmenná kniha, která královsky baví už několik generací.

18.10. 2021 Talk show Zbigniewa Czendlika

Ústřední knihovna – VELKÝ SÁL, 19:30 hodin, 170 Kč
Vyprávění dalších, nových příběhů ze života oblíbeného římskokatolického kněze, podané s humorem jemu vlastním. S diváky Městské knihovny v Praze se Zbigniew Czendlik setká už potřetí a rozhodně bude opět o čem vyprávět – podělí se nejen o příběhy z osobního života, ale i o své postřehy ze současného dění ve světě.

Mohlo by vás zajímat

Na září také chystáme další sérii přednášek z cyklu Laboratoř mysli, který pořádáme s Národním ústavem duševního zdraví. Mgr. Kateřina Potyszová vám umožní proniknout do složité problematiky odpovědnosti za své pocity a činy v přednášce „Deviace versus delikvence“, která proběhne v pondělí 13. září 2021.

Tip! Sledujte program na www.mlp.cz/akce. Info o akcích najdete také na Facebooku. Chcete mít přehled o tom, jaké akce pořádáme? Chcete dostávat informace o filmových projekcích nebo koncertech? Nechte si zasílat pozvánky na akce e-mailem!

Podmínky pro návštěvníky akcí

Návštěvníci kulturních a vzdělávacích akcí musí splňovat podmínky dle aktuálně platného mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. Podrobnosti čtěte na www.mlp.cz/podminkyucasti.