Bookport
26. 8. 2021, WEBREDAKTOR

Fritz Honka, přezdívaný řezník, představoval v 70. letech 20. století pro Hamburčany noční můru. Vrah žen z nejspodnější vrstvy.

Strunk, Heinz – U Zlaté rukavice

Člověk poznamenaný hrůzným mládím plným násilí a zneužívání si vybíral oběti v nechvalně proslulé putyce U Zlaté rukavice v Kiezu, městské čtvrti určené k demolici. Autor s historickou precizností a soucitem rekonstruuje sérii zločinů, v nichž nebyl spravedlnosti notoricky znám pouze pachatel, ale všechny jeho nešťastné oběti. Paralelně nás zavádí i do vyšších pater společnosti, k hanzovní rejdařské dynastii se sídlem v předměstí na Labi, kde vládnou peníze, lidskost však nikoliv. Na konci se chudák i boháč setkávají v hamburském podsvětí, v knajpě na Hamburger Bergu, mezi alkoholem, sexem, bídou a zločinem, kde všichni až do posledního vydechnutí touží po štěstí.

ČTĚTE ONLINE NEBO STAHUJTE ve formátu ePUB >>>

BOOKPORT

Vybíráme pro vás tipy na dobré čtení online z platformy BOOKPORT. Co v ní najdete? – Detektivky, romantiku, historické a válečné romány, literaturu faktu. S průkazem do knihovny máte zdarma přístup k 892 titulům. Jak na to? Stačí se PŘIHLÁSIT! Pozor! Po kliknutí na odkaz titulu je třeba se přihlásit. Jak se dostanete k dalším předplaceným knihám? Stačí kliknout vlevo na Katalog knih => lišta filtrů => filtr úplně vpravo => Předplacené knihy.

Mohlo by vás zajímat