Vybíráme
3. 9. 2021, WEBREDAKTOR

Putovní výstava obrazů vytvořených vězni ve výtvarném ateliéru v rámci resocializačních a vzdělávacích aktivit.

Cílem je nabídnout odsouzeným nový impuls, který jim pomůže lépe směrovat svůj další život po výkonu trestu. A zažít ocenění své práce, což je pro některé poprvé v životě.

Díla výtvarného atelieru Vazební věznice Pankrác

Výtvarné kurzy Vazební věznice Pankrác nabízí v rámci tzv. „programu zacházení“, který zahrnuje různé zájmové a vzdělávací aktivity. Na začátku všeho stojí rozhovor odsouzeného se speciálním pedagogem. Cílem rozhovoru je zjistit, jaké jsou zájmy odsouzeného, co by chtěl ve svém volném čase dělat nebo se potřeboval či chtěl naučit. Speciální pedagog poté cíleně doporučuje odsouzenému vzdělávací či zájmové aktivity, mezi nimiž je i tvorba ve výtvarném ateliéru, keramika nebo kovovýroba.

Vybrané pobočky Městské knihovny v Praze se staly místy konání putovní výstavy a tím také místem setkání světů oddělených mříží. Budeme rádi, pokud vás vystavené obrazy nějakým způsobem osloví, zaujmou, budou k vám promlouvat či ponoukat k zamyšlení.

Výstavu můžete zhlédnout od 6. do 30. 2021 září v otevírací době pobočky Břevnov.

Podmínky pro návštěvníky akcí

Návštěvníci kulturních a vzdělávacích akcí musí splňovat podmínky dle aktuálně platného mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. Podrobnosti čtěte na www.mlp.cz/podminkyucasti.