Vybíráme
16. 11. 2021, superadmin

V říjnu 2021 se v Artotéce uskutečnila výstava Martina Scholleová Hysterie umění, která se snažila zábavnou formou přiblížit dějiny umění.

Martina Scholleová: Hysterie umění

Na výstavě Hysterie umění se Martina Schelleová pomocí plakátů a drobných instalací snažila návštěvníkům zábavnou formou přiblížit dějiny umění. Stejnojmenná kniha autorky je i po skončení výstavy k půjčení v Artotéce a na dalších pobočkách knihovny.

Martina Scholleová absolvovala v roce 2018 Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara, o rok později Fakultu pedagogickou v Plzni. Její tvorba propojuje grafický design s ilustrací, humorem a ambicí vzdělávat publikum.

Mohlo by vás zajímat

Artotéka je součástí pobočky Opatov. Půjčujeme obrazy domů. Nabízíme umělecké reprodukce českých a světových malířů. Máme rozsáhlou sbírku grafik českých umělců druhé poloviny dvacátého století. Reprodukce malířských děl máme k půjčení v rámech i ve formě volných listů. Grafiky rámované nebo paspartované.

Každý měsíc pořádáme ve foyer pobočky Opatov výstavu, na níž představujeme současné výtvarné umělce – grafiky, malíře, ilustrátory, fotografy či sochaře. Připravujeme besedy a přednášky pro školy i návštěvníky knihovny.

Představujeme Artotéku – video na YouTube