Vybíráme
6. 1. 2022, WEBREDAKTOR

Minulý rok v Artotéce probíhala animační dílna, kde se děti prakticky učily, jak se dělá animovaný film. Behěm dílny vznikly tři krátké filmy, které si můžete pustit. Děkujeme lektorovi Hozovi > Všechny videa knihovny

Jak probíhala animační dílna

Udělat si představu o tom, jak vzniká animovaný film, vytvořit něco vlastníma rukama, ale i se seznámit se slavnými malíři, které v artotéce máme k půjčení. Nejen to bylo záměrem animační dílny, která se v artotéce uskutečnila druhou prosincovou sobotu loňského roku.

Účastníci se nejprve seznámili s teoretickou stránkou filmového řemesla, a jelikož je čekala především práce s nůžkami a barevným papírem, mohli se inspirovat vystřihovánkami Henriho Matisse či jednoduchými geometrickými formami v obrazech Pieta Mondriana. Pak následovala praktická část. Děti se rozdělily do tří skupin, ve kterých si vymyslely jednoduchou zápletku svého příběhu, vystříhaly postavy a vytvořily prostředí, které pak s pomocí foťáku a počítače rozpohybovávaly.

Pusťte si tři krátké filmy na youtube!

Vznikly celkem tři krátké filmy. Ty spolu s fotkami z celé akce můžete zhlédnout pod odkazem níže také vy. Děkujeme lektorovi Honzovi z Aeroškoly i všem účastníkům dílny a těšíme se na další setkání v artotéce.

Mohlo by vás zajímat

  • Všechna videa knihovny najdete na www.mlp.cz/youtube
  • Celou dílnu zajistila Aeroškola a finančně podpořila Městská část Praha 11, sjely se na ni však děti ze všech částí Prahy ve věku od 8 do 15 let.