E-knihy
12. 1. 2022, WEBREDAKTOR

Čtyři nové tituly, které se nesou ve znamení starých časů a vybízejí k opětovnému zkoumání. Romány Václava Řezáče, Aloise Jiráska, méně známá hra Jiřího Mahena i proslulá první sbírka Jana Nerudy.

Poplach v Kovářské uličce

Řezáč, Václav

Příběh vypráví o chytrém chlapci Frantíkovi, kterému se podařilo odhalit podvody obchodníka Bočana. Frantík, kterého vychovává dědeček, si přivydělává u místního obchodníka – lakomce a vydřiducha. Když se ukáže, jak obchodník okrádá i ty nejchudší zákazníky, rozhodne se Frantík zasáhnout.

STÁHNĚTE SI

Psohlavci

Jirásek, Alois

Román o historii statečných chodských vesničanů, kteří v 17. století bojovali za svá práva, sociální spravedlnost a národní svobodu. Nevýraznější jsou v románu postavy německého šlechtice Lammingera, krutého utiskovatele poddaných, a osobnost vůdce povstalců Jana Sladkého-Koziny, obhájce a mluvčího lidu, který své přesvědčení zaplatil životem.

Ulička odvahy

Mahen, Jiří


Konversační veselohra z let před první světovou válkou, jejímž dějištěm je přízemní byt v opuštěné uličce kdesi vysoko nad Prahou, a nositeli děje několik drobných městských intelektuálů – prostých, čestných, otevřených lidí, s radostnou chutí k životu. I když ovzduší kolem nich je dusné a i do jejich soukromí zasahují tísně jejich neradostného povolání v úřadě či jinde, dovedou tito lidé nacházet radost i v nejprostších věcech, v radosti druhých, a mají odvahu žít nefalšovanými city a čistou láskou.

STÁHNĚTE SI

Hřbitovní kvítí

Neruda, Jan

Jedna ze stěžejních knih poezie básníka, prozaika, novináře a literárního kritika Jana Nerudy, jedné z největších osobností české literatury 19. století. Sbírka obsahuje pocity osamocení a ztráty víry ve svět, autor se v ní opakovaně vrací k tématům smrti a sociální nespravedlnosti. Neruda se zde pokusil zobrazit osobní a politické poměry doby, ve které žil a kterou intenzívně prožíval.

STÁHNĚTE SI

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.

Mohlo by vás zajímat