E-knihy
7. 2. 2022, WEBREDAKTOR

E-knihovna připravila nový ediční plán na období jaro – léto 2022. Co vás čeká? Knihy Jana Křesadla, Jana Vodňanského, poezie Milana Děžinského, knihy Andreje Platonova a Henryho Jamese i texty Jana Kellera.

Editorial

Vážení a milí e-čtenáři, jsme spolu zase na začátku nového roku a nového edičního plánu. Všichni si přejeme, abychom se s novým letopočtem vrátili ke starému řádu světa: k cestování, setkávání, potřásání rukou, objímání, sdílení zážitků v plných hledištích, na tanečních parketech, při sportovním zápolení, prostě k tomu, co kdo má rád a potřebuje k životu, aniž by musel zvažovat, jestli se nepouští do něčeho „rizikového“.

Přestože se v tomto smyslu s lítostí ohlížíme kamsi zpět, naším edičním plánem hledíme odvážně a s nadšením vpřed. Vždyť co se týče čtení, to žádné zvláštní nebezpečí pro epidemiologickou situaci nepředstavuje, zvláště když se odehrává v soukromé náruči vlastního ušáku a ohmatané svazky nahrazuje e-kniha. A proto jsme tu my, abychom nabídli nový výběr lákavých titulů, ať už „objevů“, nebo „klasiků“ k nostalgickému vzpomínání. Že usilovně držíme palce skutečnému „startu“, bychom rádi dali najevo už změnou vzhledu tohoto našeho průvodce edičním programem na první pololetí roku 2022. Jak je naším zvykem, upozorňujeme v něm na nejzajímavější autory a díla, ale tentokrát přinášíme pro úplnost i kompletní seznam plánované produkce.

A protože „dobrý počátek půl práce“ (J. A. Komenský: Moudrost starých Čechů za zrcadlo vystavená potomkům), zkusili jsme se v rámci svého soustředění na vstup do slibné budoucnosti zadívat pečlivěji na první řádky, první věty děl. To byste nevěřili, kolik toho prvních pár písmen prozradí o psaní i o autorovi. Co se při tvorbě edičního plánu zdálo jako hříčka, stalo se zajímavým návodem k výběru četby. Je-li pravda, že „kniha v nás vyvolává údiv a nejistotu jako setkání se skříňkou se stovkami zásuvek“ (M. Ajvaz: Tajemství knihy), pak o její první větě to platí dvojnásob. Přesvědčte se sami. „První věty“ prosí na dalších stránkách o pozornost barevným zvýrazněním. Pro rok 2022 vám přejeme krásné nejen slova a dny první, ale i všechny následující, nechť vám jsou naše e-knihy dobrým lékem na neduhy duše i těla, a chcete-li konkrétní recept, tak třeba se osvědčí: „Jez hořec, jez i okolík, budeš žít déle, a o kolik!“ (A. Stifter: Pohádky, pověsti a legendy).

Redakce e-knihovny

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.

Mohlo by vás zajímat