E-knihy
16. 2. 2022, WEBREDAKTOR

Co můžete stahovat v e-knihovně? Román spisovatele Ivana Binara – Rekonstrukce, jazykově magickou prózu klasika české literatury Julia Zeyera nebo soubor rozhovorů, úvah a komentářů nedávno zesnulého básníka Karla Šiktance.

Tip! Všechny novinky za únor můžete stahovat v katalogu nebo si prostudujte náš výběr.

Binar, Ivan: Rekonstrukce

Román Rekonstrukce, poprvé vydaný v samizdatu v roce 1978, se vrací k okolnostem a průběhu autorova uvěznění za doby normalizace.

Autobiografické vyprávění o životě v období normalizace, okolnostech autorova uvěznění jako politického vězně za pobuřování a následný pobyt ve věznici Bory. Střízlivé vyprávění popisuje dobu totality a života ve věznění bez příkras a odboček.

STÁHNĚTE SI

Zeyer, Julius: Tři legendy o krucifixu

Klasik české literatury a jeho legendy, psané na základě lidových pověstí, odehrávající se na třech místech: v Praze, v Toledu, a blíže neurčeném městě na Slovensku.

STÁHNĚTE SI

Šiktanc, Karel: Rozestřeno časem

Soubor rozhovorů, úvah a komentářů jednoho z nejvýznamnějších českých básníků dvacátého století, realizovaných a napsaných v letech 1968 až 2003.

Osobnost Karla Šiktance se v tomto chronologicky uspořádaném souboru projevuje jako zcela vyzrálý a jedinečný tvůrce suverénně ovládající básnickou profesi, její jazyk, mluvu a řeč, které dokáže bezpečně zkrotit a dovést až k těm nejvyšším vrcholům.

STÁHNĚTE SI

Jak stáhnout e-knihu

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.

Mohlo by vás zajímat

-