Vybíráme
3. 5. 2022, WEBREDAKTOR

Přemýšlíte, že byste taky strávili sobotu „na ulici“? Zkuste přibrat i nejbližší knihovnu!

Městská knihovna v Praze je letošním partnerem akce Zažít město jinak.

Oslovte nejbližší knihovnu

Třetí zářijovou sobotu budou opět stovky ulic a veřejných prostranství po celém Česku patřit sousedům a sousedkám a jejich umu. Uskuteční se už sedmnáctý ročník sousedských slavností Zažít město jinak. Přemýšlíte, že byste taky strávili sobotu „na ulici“? Zkuste přibrat i nejbližší knihovnu! Co může knihovna nabídnout? Místo pro setkávání organizátorů, zázemí při akci pro účastníky nebo místo pro program v tzv. deštivé variantě, ale i zapojení do programu přímo na ulici. Přehled všech našich poboček najdete na www.mlp.cz/pobocky.

Aktivním lidem, spolkům i organizacím z Prahy 1 nabízíme zapojení do organizace Zažít města jinak přímo na Mariánském náměstí. Na vaše dobré nápady čeká koordinátorka dění na náměstí Dagmar Plamperová (dagmar.plamperova@mlp.cz).

Co je projekt Zažít město jinak?

Cílem Zažít město jinak je propojit sousedy, místní podniky a instituce, kteří se jindy spíše míjejí, a oživit prostory tím, co kdo může nabídnout a připravit. Akce je také šancí upozornit na nevyužitý potenciál veřejného prostoru, který se objeví v té chvíli, kdy z ulice zmizí zaparkovaná auta. Motto letošního ročníku zní Bez zábran.

Do konce května je otevřené přihlašování pro organizátory a organizátorky jednotlivých lokalit. Stačí mít chuť, elán a alespoň základní představu o programu dne. Se všemi formalitami jako je jednání s úřady, řešení záborů veřejných prostranství, vyparkování aut na den akce a propagací, pak pomůže spolek AutoMat.