Vybíráme
8. 7. 2022, WEBREDAKTOR

Knihovna se ráda připojuje k výzvě Botanické zahrady Praha, která zve k relaxující i obohacující návštěvě.

Zároveň jedním dechem doplňujeme, že v Praze je možné ze zahrad vybírat. Kromě té botanické v Troji stojí za návštěvu Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK na Slupi nebo tak trochu utajená Botanická zahrada Střední odborné školy v Malešicích. Nenechte se odradit zdí, vejděte a knížku vezměte s sebou.

Zahrada tajemství zbavená

Objevte všecky krásy Botanické zahrady Praha v Troji. V letních měsících zahrada nabízí komentované prohlídky a vzdělávací programy s příznivým vstupným pro seniory. Dozvíte se tak například vše o bonsajích, léčivkách, skleníku Fata Morgana, užitkových rostlinách, které k nám připutovaly z Nového Světa, nebo o výrobě vína nejen z vinice sv. Kláry. Jedno zajímavé téma na každý měsíc od června do září. Kromě toho zahrada nabízí celou řadu tematických dílen od bylinek, přes zakládání re-use minizahrádek až po zahradnickou zkušenost.

Stáhněte si

Zahrada otevřená čtenářům

Vyberte si kteroukoli z pražských botanických zahrad a vyzkoušejte je jako místo ke čtení. Tu pravou můžete najít i díky listování v knize Boženy Pacákové-Hošťálkové s názvem Pražské zahrady a parky. A když už budete vědět kam, je také důležité co. Tedy, co si vzít do zahrady ke čtení? Knihovna pro vás připravila tipy na výběr e-knižních titulů s tematikou zahrad a zeleně. Knížky jsou ke stažení zdarma a hned, cestě do zahrady tedy nic nebrání.

Mohlo by vás zajímat

Projděte si v létě Stromovou stezku – www.mlp.cz/stromovastezka.

Ilustrační fotografie jsou fotografie Botanické zahrady Praha v Troji, licence Wikimedia Commons.