Vybíráme
19. 6. 2022, WEBREDAKTOR

Pozvánka na pražské komponované, multižánrové oslavy předsednictví ČR v Radě EU. Na Mariánském náměstí je od pátku 24. června 2022 připraven bohatý program.

Divadlo, hudba, tanec, velké loutky, přednášky a debaty.  Praha se převzetím předsednictví v Radě EU symbolicky stane srdcem Evropy. Vstup na všechny aktivity v rámci akce je zdarma.

Program na Mariánském náměstí

Zábavně-naučná hra

24. června 2033 do konce předsednictví ČR v Radě EU

Zábavně-naučná hra s prvky příběhu a otázkami, které se týkají zajímavých lokalit centra Prahy. Herní karta bude k dispozici na webu nebo tištěná s omalovánkou golema, golemovým bludištěm a vyprávěním příběhu k vyzvednutí od 24. 6. do 26. 6. na prostranství před Rudolfinem.

Průvod svítících loutek

24. června, 25. června a 30. června 2022

Průvod svítících loutek The Visitors, které symbolizují obyvatele vodního světa a budou odkazovat na ekologické a zodpovědné chování v EU. Začátek a konec na Mariánském náměstí, průvod projde přes Staroměstské náměstí a Kampu.

Tanečníky s vlajkami členských zemí

24. června, 25. června, 30. června a 1. července 2022

Tanečníky s vlajkami členských zemí za doprovodu živé hudby potkáte na Hradčanském náměstí, na Karlově mostě, Mariánském i Staroměstském náměstí.

Výprava za lvím srdcem

30. června a 1. července 2022

Výprava za lvím srdcem s velkou loutkou lva a s „létajícími“ sokoly, které reprezentovaly naši zemi na světové výstavě EXPO v Dubaji pak potkáte na Mariánském i Staroměstském náměstí.

Mohlo by vás zajímat

Pořádá: Hlavní město Praha
Realizuje: ArtProm s.r.o