Vybíráme
1. 8. 2022, WEBREDAKTOR

Zveme vás na třetí ročník festivalu, který nabídne divadelní představení, čtení poutavých příběhů, tvořivé dílny pro nejmenší i malý bazar. Přijďte si užít letní den, hrát si, vyrábět nebo si vyměnit školní potřeby a hračky.

Čtvrtek 25. srpna 2022


Ilustrační fotografie pochází z webových stránek studia Damúza.
Kde: Mariánské náměstí
Kdy: 10:00 – 17:00 hodin

  • 10:00 hodin – Co se děje v Podpostelí

Setkání se spisovatelkou Hanou Lehečkovou. Už vás někdy napadlo, co se děje pod vaší postelí, když zhasnete lampičku a pokoj se zahalí do tmy? Pro předškoláky a jejich rodiče

  • 14:00 hodin – Mňau, mňau, kokodák!

Workshop, na kterém si budeme společně číst a prohlížet knížku Milady Rezkové a Lukáše Urbánka Kocourek tulák Kotoulek. A potom? Potom si s pomocí papíru, nůžek, lepidla a lecčeho dalšího jednoho malého Kotoulka vyrobíme.

  • 15:00 hodin – Medvědí princ – pohádkové představení

Hraje studio DAMÚZA. Ve světě, kde rodiče nečtou pohádky a děti si je nevypráví. Kde pohádkové bytosti mizí anebo přestávají věřit, že něco jako pohádka ještě vůbec existuje. Tam, kde se už dávno voda nesype a písek nelije, přichází dva lidé, který to takhle nenechají. Ale potřebují vaši pomoc. Přijeďte a odhalte spolu s agenty FÚPOPP: úplně novou pohádku. A nepřestávejte věřit! Představení je vhodné pro děti od čtyř let a jejich rodiče.
Délka představení: 35 minut
Režie: Katarína Vrbová
Hrají: Tomsa Legierski, Anna Schmidtmajerová

  • 16:00 hodin – Medvědí dílna

Vyrábění jednoduché medvědí masky. Každý se může stát medvědím princem.

  • 10:00 – 17:00 hodin – Bazar školních potřeb (swap)

Máte doma studenta, který už vyrostl ze školní aktovky? Přebývají Vám doma nejrůznější školní pomůcky, které byly potřeba v  první třídě, ale teď už je vaše dítě nevyužívá? Přineste je na výměnu. Více zde >>>

Sobota 10. září 2022


Ilustrační fotografie pochází z webových stránek studia Damúza.
Kde: Mariánské náměstí
Kdy: 10:00 – 17:00 hodin

  • 10:00 – 14:00 hodin – Deskohrátky

Člobrdo, domino a pexeso už jsou nuda? Naučíme vás současné moderní hry pro děti, které baví i rodiče.

  • 14:00 hodin – Velký kočičí závod

Workshop pro celou rodinu. Ke startu připravit, pozóóór, svištíme! Micka z obrázkové knížky Rickyho Trickartta se chce zúčastnit Velkého kočičího závodu a osedlá si starou pračku. My se k ní připojíme a nad čtením legrační knížky plné koček a myší si vyrobíme papírové závodní autíčko. Když počasí dovolí, uspořádáme i závody.

  • 15:00 hodin – Dlouhý, Široký a Bystrozraký

Pohádkové představeni studia DAMÚZA. Klasická pohádka K. J. Erbena v provedení čtyř herců, sedmi marionet a jedné plicovačky. To vše kolem jednoho kulatého stolu. Už jste někdy něco slíbili? A vzápětí byste to nejraději vzali zpět? Máte dobré přátele? A jsou někdy tak ochotní, že byste je raději neměli? Už jste se ocitli tváří v tvář nebezpečí? A navíc proto, že jste to slíbili? Rozhodovali jste se někdy mezi touhou a strachem? A jak jste se rozhodli? Představení je vhodné pro děti od čtyř let a jejich rodiče.
Délka představení: 50 minut
Režie: Filip Jevič
Scénografie: Radka Mizerová
Hudba: Kristýna Franková
Hrají: Justin Svoboda, Václav Rašilov, Kristýna Franková, Magdalena Lážnovská

  • 16:00 hodin – Dílna tří kamarádů

Výroba malé ruletky, která dokáže Dlouhému, Širokému či Bystrozrakému přidělovat různé zábavné úkoly.

  • 10:00 – 17:00 hodin – Bazar deskových her a hraček (swap)

Máte doma hračky, ze kterých již Vaše děti „vyrostly“? Rádi byste si obměnili sortiment deskových her na poličce? Přineste je na výměnu. Více zde >>>