Služby
30. 8. 2022, WEBREDAKTOR

Čtěte online zahraniční klasiku i současnou českou beletrii pomocí nové služby Beletrion.

Chcete si zkrátit čas při čekání, ale nebaví vás číst dlouhé texty? Nová služba Beletrion vám vybere online ukázky ze zahraniční klasiky i současné české beletrie podle toho, kolik času jim chcete věnovat. Dejte si Beletrion do oblíbených a poznáte, jak to s ním jde snadno. Je zdarma a snadno dostupný na https://beletrion.cz/.

Beletrion – jak to funguje

Beletrion nabízí 300 literárních textů převážně od současných českých autorů a nabídka se bude postupně rozšiřovat. Texty jsou rozdělené do pěti kategorií: „Romantika“, „Humor“, „Záhada“, „Napětí“, „Strach“. Mezi kategoriemi můžete vybírat podle toho, na co máte náladu a svůj výběr zpřesňovat podle času, který chcete čtení věnovat. Můžete vybírat mezi prózou a poezií.

Na konci každého úryvku podle míry spokojenosti s vybraným textem najdete možnost zcela změnit volbu, přejít na celý text nebo na jiný text ve stejné kategorii. Nechybí ani možnost volby pomocí tlačítka „Překvap mě“.

E-knihy v novém formátu

Beletrion vyvíjí Městská knihovna v Praze s Katedrou informačních studií a knihovnictví Masarykovy univerzity v Brně v rámci programu ÉTA Technologické agentury ČR a projektu Redesign knihovních služeb 2020: webové knihy. Beletrion využívá v projektu nově designovaný formát e-knih, který je vyvíjen s ohledem na zvýšení kvality čtenářského zážitku při čtení přímo z webové stránky.

Vyzkoušejte si rozdíl při čtení „klasické“ e-knihy, kterou můžete stahovat v různých formátech, a webové knihy:

Mohlo by vás zajímat